Vesić najavio laserski spektakl u novogodišnjoj noći

Za razliku od prethodne, Beograd će ove godine imati organizivani doček Nove godine. Ispred Narodne skupštine nastupiće Sara Jovanović, Marija Šerifović i Jelena Karleuša. Goran Bregović će održati koncert na Sava promenadi.

Goran Vesić je rekao da je grad učinio sve kako bi oni koji će prisustvovati koncertima bili bezbedni – organizovani su punktovi za antigensko testiranje, obezbeđene su maske, dezobarijere.

"Daćemo maksimum i uraditi sve što treba, da oni koji dođu mogu da uživaju u koncertu. Pozivamo sve da dođu na trgove jer smo pripremili sjajan doček za nas i turiste koji nam dolaze", rekao je Vesić.

Beograđane očekuje i "laserski spektakl" na Kuli Beograd.

"Kula Beograd je najviša zgrada na Balkanu, pred Drugi svetski rat to je bila Palata Albanija, a 1974. Palata Beograd, a sada imamo Kulu Beograd. Tako se takmičimo sa drugima. Biće spektakularno osvetljenje koje će podsećati na velike svetske atrakcije", rekao je Vesić.

Do izmena javnog gradskog prevoza doći će 31. decembra od 17 časova, u pravcu ka Domu Narodne skupštine, a od 18 sati više neće biti moguće skrenuti iz tunela prema Narodnoj skupštini. Od 20 sati biće zatvoren saobraćaj iz Bulevara kralja Aleksandra.

"Moj apel je da ako ste odlučili da dočekate Novu godinu napolju, da vodite računa da budete sa prijateljima, da ostavimo ovu 2021. godinu za nama sa epidemijom, i u novu godinu da uđemo srećni, sa puno optimizma. Siguran sam da ćemo sa ovom godinom završiti sa koronom. Za sve ovo vreme uspeli smo i da radimo, štitimo javno zdravlje, sačuvamo radna mesta i nastavimo na razvijamo grad onako kako se razvijao i proteklih godina", rekao je zamenik gradonačelnika. 

Prvog januara u svih 17 beogradskih opština organizuje se Ulica otvorenog srca, a u toku je dečiji karavan koji obilazi gradska naselja. Vesić je podsetio da na Trgu republike za Božić počinje da radi klizalište, juče je otvoreno na Adi ciganliji, a pre neki dan u Kaluđerici. 

Na pitanje po čemu će pamtiti proteklu godinu, Vesić je odgovorio po početku izgradnje metroa.

"Metro i BG voz će napraviti nov saobraćajni sistem, preći ćemo na većinski šinski sistem i tako promeniti način na koji funkcioniše naš grad. Kada se to završi videćemo kolika je to promena za Beograd. Mi smo jedini grad ove veličine koji nema metro. To je naša najvažnija investicija, pamtiće se decenijama trenutak kada je počeo da se gradi", zaključio je Vesić.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике