Veselinović: Slobodna zona nije građevisnki pojam, već pojam demokratije

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović kazao je danas da opoziciona „Slobodna zona u Pionirskom parku ne predstavlja građevinski ili geografski pojam, već pojam slobode, demokratije i pravde.

Veselinović je novinarima rekao da je u opozicionoj „Slobodnoj zoni“ postavljena izložba ljudi sa opštine Stari grad o radovima koji se odvijaju u centru Beograda, kojima, kako je rekao, „lokalna vlast svaki dan obmanjuje i zamajava građane“.

„Slobodna zona je nastavak protesta koja daje kontinuitet tim protestima, kontinuitet glasa pobunjenog naroda, naroda koji se bori za dve stvari – slobodne i poštene izbore i slobodne medije“, rekao je Veselinović i dodao da od tih zahteva neće odustati, kao ni od protesta i „Slobodne zone“ u Beogradu i drugim mestima gde se priča o životnim stvarima običnih građana.

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović rekao je da lokalna vlast današnjoj sednicom Skupštine grada nastavlja da čini „štetu gradu Beogradu i da mnogo novca ispumpava iz preduzeća GSP i Beogradskih elektrana“.

On je kazao da gradska vlast namerava da „betonira park Ušće i da izgradi tunel ispod Ekonomskog fakulteta kojim treba da se otčepi privatno stambeno naselje Beograd na vodi“.

Jovanović je naveo da ta stranka u potpunosti podržava planirani referendum Opštine Stari grad o radovima u Beogradu i dodao da će se „boriti svim snagama protiv radova na Kalemegdanu i proširivanju pešačke zone“.

Stranka slobode i pravde i Pokret za preokret preuzeli su danas celodnevno dežurstvo u opozicionoj „Slobodnoj zoni“ u Pionirskom parku od Demokratske stranke.

U „Slobodnoj zoni“ su danas postavljeni i nazivi ulica i trgova među kojima su Trg slobodne zone i ulice demokratije, slobodnih izbora, krvavih košulja, dijaloga i jedan od pet miliona.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike