Velika količina droge pronađena u vozilu makedonskog MUP-a, pokušali da je prokrijumčare u Crnu Goru

Droga je pronađena u vozilu koje pripada Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Crnogorski carinici su na ulasku u zemlju zaustavili vozilo, koje je prethodno bez problema prešlo albansku granicu, i pronašli veliku količinu narkotika.

Pozivajući se na nezvanične izvore iz crnogorske policije, makedonski mediji prenose da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nije otkriven njihov identitet, a nije poznato ni da li su uhapšeni ili deportovani.

Uprava prihoda i carina Crne Gore potvrdila je u svom saopštnjeu da je u putničkom motornom vozilu makedonskih registracija pronašla veću količinu biljne supstance za koju se sumnja da je narkotik, ali nisu naveli identitet uhapšenih.

"Vozilo registarskih tablica Republike Severne Makedonije kretalo se iz pravca Albanije prema Crnoj Gori, a supstanca, upakovana u više pojedinačnih pakovanja, je pronađena u skrivenom bunkeru na vozilu", navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Naveli su da će, u skladu sa protokolom o bilateralnoj saradnji, dalji postupak na utvrđivanju sastava pronađene materije i njenog porekla, kao i procesuiranju predmeta, sprovesti nadležni organi Republike Albanije.

Vrednost zaplenjene droge na maloprodajnom tržištu iznosi na stotine hiljada evra, prenose makedonski mediji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар