Velika Britanija upozorava svoje građane da ne idu u Tursku

U saopštenju vlade turisti se upozoravaju da se odlaskom u popularna odredišta izlažu potencijalnim terorističkim napadima, prenosi britanski mediji.

U saopštenju izdatom u petak, turistima se savetuje da izbegavaju velike gužve u gradovima poput Istanbula i podseća se da će se u toj zemlji predsednički i parlamentarni izbori održati 24. juna, što može pokrenuti brojne proteste širom zemlje.

Britanska vlada upozorila je i da se ne putuje u mesta koja se nalaze 10 kilometara od granice sa Sirijom, kao i da je moguće da će teroristi izvoditi napade na jugu i istoku zemlje, u Ankari i Istanbulu.

"Terorističke grupe, uključujući ID i TAK, javno su pretile napadima na značajne turističke lokacije", navodi se u saopštenju i dodaje da je najviše ugrožen avio-saobraćaj, zbog čega se britanskim državljanima savetuje da u potpunosti sarađuju sa aerodromskim osobljem.

"Budite oprezni, pratiti savete lokalnih organa bezbednosti, pratite medijske izvještaje i nastavite sa ažuriranjem ovog savetovanja za putovanja", navodi se u saopštenju Forin ofisa.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike