Večeras otvaranje 55. „Joakima“ u Kraljevu

Čast da otvore festival pripala je domaćinima, Kraljevačkom pozorištu, koje će izvesti komad "Sumnja", u režiji Juga Đorđevića.

"Ovo je izuzetna čast, pogotovo u svetlu činjenice da naša kuća obeležava 70. rođendan ove godine tako da je 55. Joakim došao u pravom trenutku", ističe Miodrag Dinulović, direktor Kraljevačkog pozorišta.

Joakim Vujić je smotra najboljih predstava u produkciji profesionalnih pozorišta Srbije. Svake godine održava se u drugom gradu. Selektorka ove godine je dramska spisateljica iz Beograda Branislava Ilić koja je od 24 prijavljene predstave izabrala sedam.

O izvedenim predstavama raspravljaće se na okruglom stolu kritike. Kritičari i učesnici Okruglog stola dodeliće i svoju nagradu na kraju festivala za najbolju predstavu.

"Imaćemo, pored takmičarskih predstava, i predstavu u čast nagrađenih, kada će stručni žiri u sastavu Feđa Stojanović, Ana Tomović Ršumović i Petar Mihajlović proglasiti jedanaest nagrađenih u svim kategorijama", objašnjava Miodrag Dinulović.

Festival "Joakim Vujić" traje od 15. do 22. maja, kada će na velikoj i obnovljenoj sceni Kraljevačkog pozorišta biti podeljene nagrade.

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike