Večeras 16. protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Građanski protesti „Jedan od pet miliona“ biće održan 16. put večeras od 19 sati na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a govoriće gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać.

Posle skupa na Pozorišnom trgu, okupljeni građani će krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, koja će se završiti ispred Studija M.

„Budući da se ove nedelje navršava četiri meseca od početka građanskih protesta u Novom Sadu, na protestnom skupu ovog petka biće dat i osvrt na dosadašnji tok i domete protesta“, najavili su organizatori.

Ranije ove nedelje je građanska inicijativa „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu zatražila i da načelnik novosadske Policijske uprave Milorad Šušnjić i kompletno rukovodstvo te uprave odmah podnesu ostavke, zbog loše reakcije nakon napada na protestnu kolonu koja se dogodila na prethodnnom protestu.

„Novosadska policija je nedopustivo sporo i neadekvatno reagovala prošlog petka kada su u najstrožem centru grada napadnuti učesnici protesta i kada umalo nije stradalo jedno dete, a uopšte nije obavestila javnost o daljem postupku protiv napadača i motivima napada“, naveli su u saopštenju.

Kako su naveli, policija nije otkrila ni ko je u nedelju uveče 12. maja, napao jednog od organizatora i aktivnih učesnika protesta Filipa Martina.

Inicijativa je dodala da su u komunikaciji sa učesnicima protesta potvrdili i da se „građani Novog Sada uopšte ne osećaju bezbedno u svom gradu i da strahuju za svoju i sigurnost svojih najbližih“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike