Vatreni prijatelji u Somboru – i vatrogasac je ponekad Deda Mraz

Uz zvuke vatrogasnih sirena i novogodišnju muziku, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stapar delili su novogodišnje paketiće. Vatrogasna vozila su ukrašena šarenim lampicama, a u jednom je bila i novogodišnja jelka.

Mališani su se okupili ispred kuća i sa radošću dočekivali Deda Mraza i njegove pomoćnike. Nisu mogli da sakriju radost.

"Danas imam jedan najvažniji zadatak u mojoj karijeri, a to je sa mojim vatrenim prijateljima usrećim decu u Staparu, da im donesem najlepše poklone i njihova radosna srca", rekao je Deda Mraz, a Baka Mrazica je poručila da je njena uloga da mu pomogne.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stapar četiri godine deli paketiće. Ove godine je podeljeno preko 400 paketića, koji su kupljeni od sopstvenih sredstava, ali i uz pomoć sponzora.

Svake godine vlada veliko interesovanje, a sve više dece se uključuje u rad društva i postaje vatrogasni podmladak.

"Cilj je da ih zadržimo tu, da se bave ovim što se mi bavimo, dobrovoljnim nečim, što je stvarno humano", naveo je Milisav Galić iz DVD Stapar.

Somborsko dobrovoljno vatrogasno društvo je novogodišnje paketiće podelilo deci sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Vuk Karadžić". Ovo je drugi put da realizuju akciju, a za uzvrat dobiju osmehe mališana, koji, kako kažu, nemaju cenu.

"Puno srce kad vidimo osmehe i sve to. Odmah smo i mi srećni", naveo je Petar Orlić iz DVD Sombor.

Vatrogasci se nadaju da će i narednih godina ove akcije biti realizovane, a njihovim stopama krenule su i kolege iz drugih mesta, pa i iz regiona.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике