Vanredna situacija u Ćićevcu, „Behtel Enka“ oštetio cevi tokom radova na Moravskom koridoru

U Ćićevcu i Stalaću, najvećim od sedam naseljenih mesta bez vode, obezbeđene su tri cisterne sa vodom za piće, a tehnička je dopremljena u Pojate, Lučinu i Mrzenicu.

"To nam je malo najteže zbog higijene. Pogotovu uveče. Nešto radimo oko poljoprivrede, zaprljamo se, treba nam dosta vode", priča jedan meštanin.

Za najmlađe je urgentno obezbeđeno 2.000 litara flaširane vode.

"Vrtić je jutros dobio vodu za piće i vodu za pripremanje hrane, kao i dve osnovne škole, OŠ u Ćićevcu i OŠ u Stalaću tako da je čitava teritorija opštine Ćićevac pokrivena vodom za piće i tehničkom vodom", navodi dr Mirjana Krkić, predsednica Opštine Ćićevac.

Na mestu havarije, u selu Bošnjane, ubrzano se radi na sanaciji oštećenog magistralnog cevovoda.

"Do ovoga je došlo prilikom izvođenja radova na izgradnji auto-puta i pristupnih puteva do gradilišta. Ovde se izmešta ovaj vodovod. Izvođač radova će pokriti štetu koja je nastala na ovom kvaru na vodovodu. Nama je ključno da što pre normalizujemo vodosnabdevanje i činimo maksimum napora da se to ubrza", ističe Aleksandar Antić, direktor Koridora Srbije.

Viknalson Tevendran, projektni menadžer "Behtel Enka", ukazuje da je plan da materijal i najvažniji element koji se namenski pravi, stigne do sutra uveče. Nada se da će se vodosnabdevanje normalizovati pre utorka.

Voda će biti za piće tek nakon što to potvrde i analize Zavoda za javno zdravlje. Do tada žitelji Ćićevca mogu piti i vodu sa 17 povezanih česama čija se ispravnost redovno kontroliše.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар