„Uzmi račun i pobedi“, uoči prvog izvlačenja nagrada

Pred generalnu probu, petočlana komisija od predstavnika Vlade, Poreske uprave i Naleda konstatuje da je za sada sve u redu. Objašnjavaju i u kom slučaju se može desiti da izvučena koverta ne donese nagradu.

Predsednice Komisije "Uzmi račun i pobedi 2018" Stanija Višekruna rekla je da je najbitnije da lice bude punoletno, da ima boravište na teritoriji Srbije, da sadržaj koverte bude u potpunosti sa pravilima, odnosno da u koverti bude najmanje deset fiskalnih računa ili slipova.

Srećne ruke za dobitnike biće poznati glumci i sportisti. Ko je dobio stan saopštiće teneiserka Jelena Janković. Reditelj nema dilemu šta je u prenosu najvažnije.

"Da pokažemo da je to jedna transparentna, potpuno otvorena nagradna igra u kojoj svi imaju šanse da dobiju ove godine vredne nagrade", kaže Darko Kamarit, reditelj javnog izvlačenja "Uzmi račun i pobedi 2018".

Pored stana i 12 automobila biće podeljeno i 80 vaučera u vrednosti od 60 do 120 hiljada dinara.

"Privreda je u ovom ciklusu nagradne igre izdvojila te vrednosne vaučere koje će građani moći da iskoriste za kupovinu robe široke potrošnje i bele tehnike", rekao je Ivan Radak iz Naleda.

Nagradna igra je samo jedna od 68 mera, u sada već drugoj godini borbe protiv sive ekonomije.

Za manje od 24 sata, znaćemo ko je imao sreće i dobio nagrade, a kakav efekat je ova igra imala na budžet Srbije znaće se posle aprila, kada se završe oba kola nagradne igre.

Prošle godine u vreme trajanja igre, kod izdavanja računa bilo je za četvrtinu nepravilnosti manje.

Istraživanja pokazuju, da oni koji posluju mimo zakona svakom građaninu, u toku godine uzmu prosečnu platu. Fiskalni račun je jedini dokaz da se prilikom svakog plaćanja, 20 odsto novca vraća u budžet.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike