Uz Novaka – u prve šampionske korake

U okviru posebnog programa „Putem šampiona", „Novak Đoković Fondacija" je organizovala i održala u Beogradu prvu u nizu od četiri uvodne radionice za roditelje polaznika „Teniske akademije Novak".

Program „Putem Šampiona" je nastao u želji da se pruži podrška i razumevanje roditeljima dece danas malih, a sutra velikih šampiona i asova sporta. Namenjen je roditeljima ne samo polaznika Akademije koji se bave tenisom, već i dece koja treniraju ostale sportove – u Srbiji i na međunarodnom nivou.

Neka od najvećih imena i legendi našeg sporta, stručnjaka i roditelja podeliće sa polaznicima radionica  svoje znanje, iskustvo i pouke koje su izvukli iz svog puta ka šampionskom postolju. Zvanični partneri programa u Srbiji su renomirane kompanije Motorola i Lacoste.

„Uvereni smo da sve što kroz ovaj program budemo podelili sa roditeljima može u mnogo čemu da im pomogne u ključnim tačkama i pri donošenju odluka tokom procesa odrastanja njihove dece kroz sport, i pruži pravu podršku koja je deci neophodna",  ističe Ana Jovanović, autorka programa "Putem šampiona" povodom početka programa.

„Kao fondacija najboljeg tenisera i sportiste sveta, verujemo da je važno pratiti svoje snove, kao i da je sport – pre svega – prava osnova za razvoj dece u zdrave, srećne i uspešne mlade ljude, koju god profesiju izabrali," kaže Maja Kremić, direktorka „Novak Đoković Fondacije".

„Motorola se uvek nalazila na čelu svih inovacija, i svojom željom da poveže ljude i pruži im mogućnost da osnaže svoje živote, ali i živote drugih. Iskrena želja za promenom utkana je u temelje kompanije i zato nam je velika čast da budemo deo projekta Putem šampiona jer verujemo u pozitivne promene i važnost toga da one moraju krenuti, ne samo od pojedinca, već celog društva", izjavio je Vladimir Ostojić, menadžer prodaje za Adriatic region.

Radionice će biti organizovane redovno za roditelje dece-polaznika „Teniske akademije Novak", a u perspektivi i za one koji svoju decu podržavaju i prate na njihovom sportskom putu od malih nogu i širom Srbije i sveta.

Početne četiri radionice će prethoditi velikom javnom panelu koji će biti održan tokom septembra, na kojem se očekuje učešće nekih od najslavnijih imena naše i svetske sportske trenerske profesije – kao i Novaka Đokovića lično.   

Program „Putem šampiona", „Novak Đoković Fondacije", predstavljen u čast Međunarodnog dana sporta ove godine – jedinstven je po tome što pruža važnu podršku roditeljima budućih sportista u vidu edukativnog programa i šire pomoći u njihovom osnaživanju u ovoj posebno zahtevnoj ulozi.

Prepoznat i podržan od strane sve većeg broja eminentnih stručnjaka iz oblasti sporta, sportske psihologije i zdravlja – ovaj projekat će nastaviti da na ovaj i druge načine unapređuje razvoj ekosistema bavljenja sportom od najmlađeg uzrasta, i da važan podstrek roditeljima u praćenju prvih sportskih koraka kroz igru, na putu sreće, ispunjenosti i uspeha svojih mališana.

„Fondacija Novak Đoković“ osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 2.200 vaspitača i učitelja.

Fondacija je do sada rekonstuisala i izgradila 47 vrtića i pomogla više od 47.505 dece.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар