Najbrže vesti u Srbiji

„Uspešna sezona na planinama, u Beogradu povećan broj turista“

Renata Pindžo rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je zimska kampanja "Srbija sve što volim" dala odlične rezultate i da je sezona bila odlična.

"Zima na našim planinama bila je vrlo uspešna, u proseku preko 10 odsto više dolazaka. Kopaonik je ostvario preko 109.000 noćenja samo u januaru, Zlatibor 71.000 noćenja, a Beograd je bio prepun stranih turista, povećanje preko šest odsto. Polako nastavljamo da se spremamo za letnju sezonu", kaže Pindžo.

Dodaje da se za vaučere zaključno sa današnjim danom prijavilo više od 16.350 građana.

"To je dvostruko više nego prethodne godine i očekujemo da će trećina vaučera do kraja meseca biti utrošena. Kampanja je u trećoj sezoni i daje najbolje efekte. Penzioneri su najviše zainteresovani, ali i nezaposleni, zaposleni. Najtraženija mesta su banje – Lukovksa, zatim Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Soko banja, Vrnjačka banja", objašnjava Renata Pindžo.

Kaže da su uslovi za prijavu nepromenjeni.

"Prošle godine smo podelili vaučere pre isteka roka, a ove godine je rok 15. oktobar", kaže Pindžo.

Dodaje da Srbija mora i može bolje s obzirom na prirodne potencijale.

"Važna je agresivnija promocija preko svih raspoloživih medija. Subvencionišemo građane sa jedne strane a sa druge strane sumiramo rezultate akcije dovođenja stranih turista u Srbiju", kaže Pindžo.

Kaže da Srbija u budućnosti računa na više stranih turista iz Kine ali i iz Rusije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike