Uskoro prvi ključevi stanova za pripadnike službi bezbednosti

Po obilasku gradilišta, Aleksandar Vulin je istakao da svi pripadnici službi bezbednosti, oni koji su zaključili ugovore o kupovini stana, ali i oni koji će ih tek zaključiti, mogu da budu potpuno sigurni da će dobiti stanove najboljeg kvaliteta po najboljoj mogućoj ceni.

"Predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo je plansku i organizovanu aktivnost izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti. To se decenijama nije radilo u našoj zemlji i o ljudima koji pripadaju službama bezbednosti, vojsci, policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji, brinulo se samo kada naiđu teška vremena", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, danas svaki pripadnik službi bezbednosti zna da država brine o njemu, zna da je njegova porodica sigurna i zbrinuta i da on može da se posveti onome što je njegov posao – zaštiti naše države, zakona i reda u našoj zemlji.

Istakao je da su plate u policiji daleko bolje nego što su bile ranije i naveo da bi ta plata možda bila veća negde drugo, ali da nigde pripadnici službi bezbednosti neće dobiti zaokružen sistem u kojem žive, stan, brigu o zdravlju njih i njihovih porodica, o njihovoj deci, saopštio je MUP.

"Zato svi zajedno možemo da budemo zahvalni državi što se ovako odnosi prema pripadnicima službi bezbednosti, a kada naiđu teška vremena i policija i vojska i Bezbednosno-informativna agencija su tu ne pitajući šta je država uradila za njih. U ovim trenucima kada se naša zemlja tako uporno i hrabro bori sa organizovanim kriminalom ovo je samo jedan od načina da im kažemo hvala", naveo je Vulin.

Ministar Momirović istakao je da se izvođenje radova na izgradnji ovih 1.000 stanova odvija dobrom dinamikom i najavio da će sledeće godine početi izgradnja još 2.500 stanova.

"Za nekoliko meseci, u aprilu, predajemo 500 stanova pripadnicima službe bezbednosti koji će se useliti u Novom Sadu, 200 u Kragujevcu i 200 u Kraljevu. Radimo na tome da u narednih nekoliko godina nijedan pripadnik službi bezbednosti nema nerešeno stambeno pitanje", rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, pripadnici službi bezbednosti imaju jasnu perspektivu i privilegiju, koje se ne ogledaju samo u plati, jer će imati priliku da uz kredite koje stimuliše država kupe stanove po ceni od 500 evra po kvadratu, a koji vrede mnogo više.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар