Uskoro gradnja postrojenja za otpadne vode u Vranju

Mihajlovićeva je u Vladi Srbije prisustvovala potpisivanju dva ugovora iz programa sa KfV, vredna ukupno 14,2 miliona evra, za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadne vode i izgradnju kolektora u Vranju između izvođača radova i JP Vodovod Vranje. 

Mihajlovećeva je navela da država kroz program sa nemačkom bankom ukupno ulaže oko 250 miliona evra u razvoj komunalne infrastrukture u Srbiji, uključjući tekuće projekte i one koji počinju ove godine.

"Hvala Nemačkoj i ambasadoru Ditmanu na velikoj podršci Srbiji u rešavanju ovog važnog pitanja za njene građane", rekla je Mihajlovićeva.

Naglasila je da nema važnije stvari za svakog građanina od zdrave vode za piće, urednog vodosnabdevanja i zdrave životne sredine.

"Možda se ta tema nekad stavljala sa strane, ali zahvaljujući saradnji sa KfW imamo danas rezultate i u toj oblasti", rekla je ministarka.

Navela je da je iskustvo projekata iz saradnje sa KfW takvo da se radovi izvode kvalitetno i na vreme i da isto očekuje i od realizacije ovog projekta.

"Ovi projekti za nas su veoma važni zbog sticanja novih znanja koje ovim putem dolazi u Srbiju", dodala je Mihajlovićeva.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike