Uručene godišnje nagrade Srpskog lekarskog društva

Mladi Goranac iz Kosovske Mitrovice porodični posao poslastičara zamenio je diplomom Medicinskog fakulteta. Nakon šest godina i pre roka završio je studije kao student generacije sa prosečnom ocenom 9,73. Erdinu je sada uručeno i priznanje Srpskog lekarskog društva.

"Medicina sama po sebi predstavlja izazovno polje rada i smatram da ako neko to voli, ako se trudi i taj rad i trud budu primećeni, to se na kraju isplati", rekao je Erdin Mehmedi sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini – Kosovska Mitrovica.

A od zemlje piramida do Balkanskog poluostrva bio je put Omara iz Egipta koji je kao najbolji završio integrisane akademske studije stomatologije u Novom Sadu.

"Plan mi je da završim staž na fakutetu, a posle ću tražiti ovde posao i ostati, ako ne nađem onda ću se vratiti u Egipat", ispričao je Omar Mohamed Mostafa Jakut, diplomirani stomatolog.

Erdin se nada da će posao dobiti u okviru programa zaposlenja 100 najboljih diplomaca.

"Smatram da najbolji studenti treba da ostanu u Srbiji, pomoći svom narodu i svojim ljudima", dodaje Erdin.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek navodi da će "sve učiniti kao država da te ljude zadržimo da ostanu u našoj zemlji, da leče naš narod".

"Želimo da povećamo plate našim lekarima, želimo da im omogućimo nabavku savremene opreme", ističe Đerlek.

Za počasnog člana Srpskog lekarskog društva proglašen je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, a ove godine nagrada je dodeljena i za izuzetnu organizaciju vakcinacije protiv kovida 19.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар