Uručene diplome kadetima i studentima Vojne akademije

Državni sekretar Aleksandar Živković pozdravio je prisutne u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i čestitao svima koji su uspešno završili školovanje, a posebno onima koji su dobili nagrade za najbolje rezultate.

"Kada ste upisivali Vojnu akademiju, vi ste se, između ostalog opredelili da stanete u vojnički stroj onih koji će da brane naš narod, naše građane i otadžbinu od svih oblika ugrožavanja. To svoje opredeljenje, potvrdili ste i davanjem zakletve. Od sutra kadete 139. i 140. klase očekuje oficirski put", poručio je državni sekretar Živković.

Integrisane i osnovne akademske studije u 139. i 140. klasi završila su 132 kadeta iz Republike Srbije i tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Školovanje na master akademskim studijama završilo je 19 studenata na šest različitih studijskih programa.

Školovanje je realizovano na osam akreditovanih studijskih programa, odnosno 15 različitih modula u okviru studijskih programa.

U 139. klasi prosečna ocena je odličan 8,61, a prosečna ocena u 140. klasi je vrlo dobar 8,13.

Tradicionalno, na svečanosti su uručene nagrade kadetima koji su postigli najbolji uspeh po studijskim programima.

Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović uručio je nagrade kadetima Stefanu Rašoviću (9,57) sa studijskog programa Menadžment u odbrani, Žarku Žarkoviću (8,90) sa studijskog programa Vojno vazduhoplovstvo, Aleksandru Iliću (9,00) sa studijskog programa Vojnoelektronsko inženjerstvo.

Nagrade su uručene i Aleksandru Lukiću (9,12) sa studijskog programa Logistika odbrane, Jovani Dobrijević (8,96) sa studijskog programa Protivvazduhoplovna odbrana, Stefanu Milićeviću (9,88) sa studijskog programa Vojnomašinsko inženjerstvo, Kosani Koprivici (9,12) sa studijskog programa Atomsko-biološko-hemijska odbrana i Milošu Basariću (9,60) sa studijskog programa Vojnogeodetsko inženjerstvo.

Od pripadnika stranih oružanih snaga najbolji uspeh postigao je kadet Milan Gengo (8,98) sa studijskog programa Menadžment u odbrani. Najbolji samofinansirajući student je Aleksa Ljubisavljević (9,60) sa studijskog programa Javne finansije.

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković uručio je letački znak kadetima 139. klase Vojnog vazduhoplovstva i to Draganu Grebiću, Žarku Žarkoviću, Lazaru Svjetlici i Vladimiru Stankoviću.

Nagrade su dobili i kadeti koji su izradili najbolji završni rad po obrazovno-naučnim poljima.

Za najbolji rad u okviru društveno humanističkih nauka proglašen je rad Nikole Živkovića sa studijskog programa Menadžment u odbrani, modul pešadija, a u okviru tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka najbolji je rad kadeta Stefana Milićevića sa studijskog programa Vojnomašinsko inženjerstvo, modul motorna vozila. Nagrade je uručio pukovnik dr Dragan Trifković.

Nagrada Fonda "Potporučnik Borko Nikitović", koju je uručila majka poginulog potporučnika JNA, Zora Nikitović pripala je najboljem kadetu roda pešadije Marku Crnogorcu (prosečna ocena 9,22).

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike