Uroš Radivojević Numero se branio ćutanjem, tužilac traži pritvor

Prethodno se Uroš Radivojević na saslušanju branio ćutanjem. Ranije danas beogradska policija ga je uhapsila.

Na teret mu se stavlja krivično delo nasilje u porodici.

Tužilaštvo je tražilo pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više lica, a koji će u daljem toku postupka biti ispitani u svojstvu svedoka.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni Radivojević je tokom 2020. i 2021. godine, zaključno sa danom 22. oktobarom 2021, u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad partnerkom L. C., (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje oštećena nije prijavljivala iz straha i zato što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

Kao jedna od posledica nasilja je i njeno hospitalno lečenje u Institutu za mentalno zdravlje dok su živeli zajedno.

Proveravajući navode dostavljene krivične prijave tužilaštvo je u svojstvu građanina obavilo razgovor sa oštećenom L. C. koja je potvrdila da je trpela učestalo nasilje od svog bivšeg partnera dok su živeli zajedno, a takođe je izjavila da zbog toga ima psihičke posledice koje i dalje trpi, iz kojih razloga uzima redovnu terapiju koja je propisana od strane lekara psihijatra, kao i da ona nije jedina žrtva nasilja.

Takođe, na okolnosti prijave tužilaštvo je u svojstvu građanina obavilo razgovor i sa majkom oštećene, koja je izjavila da ima saznanja o nasilju koje je vršeno nad njenom ćerkom od strane Radivojevića.

Tužilaštvo apeluje da eventualno i druge njegove žrtve prijave nasilje, što će učiniti direktno u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u ulici Katanićevoj 15 ili elektronskim putem na mail: tuzilastvo@prvo.os.jt.rs.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике