UNS: Vlasnik vetroparka Čibuk kod Kovina da se izvini televizijama N1 i Al Džaziri

Foto: pixabay

Udruženje novinara Srbije (UNS) izrazilo je danas protest zbog zabrane izveštavanja televizijama Al Džazira i N1 sa otvaranja vetroparka „Čibuk 1“ u Mramorku kod Kovina koju je naložio organizator tog događaja i vlasnik objekta kompanija Masdar iz Abu Dabija i zatražilo izvinjenje tim televizijama.

Kako se navodi u saopštenju novinar Al Džazire Đorđe Kostić je UNS-u ranije kazao da ekipama njihove i televizije N1 nije bilo dozvoljeno da izveštavaju sa svečanosti, na kojem je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zato što ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu to nije dozvolio.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević rekla je UNS-u da je domaćin odlučio ko može da prisustvuje događaju jer kabinet predsednika ne daje akreditacije za događaje koje ne organizuje.

„Mi šaljemo najavu, pozovemo sve novinare i onda taj spisak prosledimo domaćinu. To se i danas desilo“, rekla je UNS-u Vasiljević.

UNS je istakao da je Zakonom o javnom informisanju i medijima zabranjena neposredna i posredna diskriminacija novinara po bilo kom osnovu i da je organizator događaja dužan da zakon poštuje.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike