UNS traži da Međunarodna federacija novinara usvoji rezoluciju o Milanu Pantiću

U predlogu rezolucije UNS naglašava da istraga policije i tužilaštva u Jagodini nije dovela do kažnjavanja počinilaca i nalogodavaca ubistva novinara Milana Pantića i da stoji u mestu punih 21 godinu.

UNS je zatražio da skupština Međunarodne federacije novinara podrži rad Komisije za istraživanje ubistava novinara.

U tekstu predložene rezolucije istaknuto je da je Komisija, kao telo koje ima mandat Vlade Srbije, svoj rad okončala i da je policijska istraga ukazala na nalogodavce i izvršioce ubistva novinara Milana Pantića.

"Zabrinuti zbog toga što su nalazi Komisije za istraživanje ubistava novinara dostavljeni srpskim zvaničnim organima i što nema pomaka", piše u predlogu rezolucije UNS i u nastavku traži podrška za zahtev da Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj ubistva Milana Pantića.

Skupština Međunarodne federacije novinara održava se u Omanu od 31. maja do 3. juna ove godine i na njoj će UNS predstavljati član Uprave Miljan Vitomirović.

Međunarodna federacija novinara, čiji je UNS punopravni član, najveća je novinarska organizacija na svetu. Predstavlja 600.000 profesionalaca iz više od 140 zemalja.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike