UNS o karikaturi u Danasu: Satirični žanr

UNS, takođe, podseća Ministarstvo i Pokrajinsku vladu da naslov teksta "Kroz usta Martinovića govori predsednik Vučić", ilustrovanog pomenutom karikaturom, predstavlja stavove sagovornika koji su komentarisali optužbe narodnih poslanika Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića da list Danas "vodi harangu protiv SNS-a i nedužnih ljudi, nezabeleženu još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera".

UNS zato ističe da uvođenje Hitlera i Gebelsa u javni diskurs ovom prilikom nije zasluga Danasa, nego upravo šefa poslaničkog kluba SNS-a Aleksandra Martinovića.

Tvrdnje Ministarstva kulture da "uvredljivost dolazi u trenutku kada i predsednik države i Vlada Srbije daju veliki doprinos medijskim reformama, koje su u toku" demantovao je sam predsednik države, koji je na pitanje kako komentariše karikaturu odgovorio: "To je demokratija u Srbiji".

Pokrajinska vlada, koja je od uredništva Danasa zatražila izvinjenje za "ovaj sramni čin", treba sama da se izvini javnosti zbog nerazumevanja satire, karikature i "demokratije u Srbiji", poručilo je Udruženje novinara Srbije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike