Univerzitet u Beogradu: Neprimeren performans ‘Jedan od pet miliona’ ispred Rektorata

Foto: Novi magazin / SA

Univerzitet u Beogradu saopštio je danas da najavljena aktivnost organizacije „Jedan od pet miliona“ predviđena ispred zgrade Rektorata, neposredno pred zasedanje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta, predstavlja direktno omalovažavanje i pritisak na članove Odbora.

Studenti iz organizacije „Jedan od pet miliona“ su najavili da će sutra, u petak, ispred Rektorata održati performans povodom zasedanja etičke komisije Univerziteta i članovima komisije uručiti lažne diplome i pamuk „proizveden u Srbiji“. Naveli su da time hoće da ukažu na neophodnost rešavanja problema plagiranih doktorata i lažnih diploma.

U saopštenju Rektorata je navedeno da Univerzitet u Beogradi podržava da svaki pojedinac ima pravo na mišljenje i stavove, ali da je najavljeni skup neprimeren.

„Univerzitet u Beogradu smatra najavljenu aktivnost neprimerenom. Univerzitetska zajednica je dužna da zaštiti integritet članova Odbora i da im omogući rad bez pritisaka. Univerzitet u Beogradu podržava načela akademske čestitosti i odlučno je protiv svakog vida mešanja politike u akademska pitanja“, piše u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike