„Ulica otvorenog srca“

Manifestacija koja ima humanitarni karakter, otvorio je gradonačelnik Siniša Mali a otvaranju je prisustvovao i ministar energetike Aleksandar Antić koji je zajedno sa gradonačelnikom pevao uz hor "Čarolija" i Minju Subotu.

"Kao i svake godine, Ulica otvorenog srca ima humanitarni karakter. Ove godine, kroz kupovinu čestitki i razglednica, želimo da skupimo novac za obnovu Prihvatilišta za decu sa ulice grada Beograda koji od 1998. godine nemaju adekvatan prostor gde borave", rekao je Mali.

Kako je dodao, za tu decu je nađen novi prostor na čijoj će obnovi i sređivanju radovi početi u narednih nekoliko dana, "a svaki dinar koji danas skupimo biće iskoriscćen kako bi taj prostor bio lepši i bolji za njih".

Mali je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije, koja se, prvi put ove godine, ne održava samo u Svetogorskoj, već i u Skadarskoj ulici.

Manifestacija je održana na Pjaceti ispred Ateljea 212, "Srpskoj kafani", ispred zgrade Opštine Stari Grad, Radio Beograda.

"Ulica otvorenog srca" ove godine održava se i u Skadarskoj.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Ulica otvorenog srca prava prilika za sve Beograđane da kupovinom crvenog nosića i razglednice pomognu Prihvatilištu za decu i na taj način pokažu da ulazimo u Novu godinu sa jednom lepom aktivnošću, tako što pomažemo nekom drugom .

"Ove godine u program je po prvi put uključena i Skadarlija, a pored nje Ulica otovrenog srca organizuje se i u desetak gradskih opština, i nadam se da će svake godine sve veći broj opština biti uključen, a pogotovo one prigradske", rekao je gradski menadžer. 

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" održana je i u Zemunu, a prikupljena sredstva biće donirana Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

Gradonačelnik Mali prošetao je Ulicom otvorenog srca na trgu u Zemunu i tom prilikom je razgovarao sa građanima, a neki su se i fotografisali sa gradonačelnikom.

Slična manifestacija, malo drugačijeg naziva, organizovana je u Obrenovcu.

Veliki broj Obrenovčana posetilo je manifestaciju "Obrenovac – grad otvorenog srca", koju je Opština Obrenovac po šesti put organizovala po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju "Ulica otvorenog srca".

"Obrenovac – grad otvorenog srca" održan je na Gradskom trgu u prisustvu glumaca, plesača, muzičara, klovnova i drugih umetnika.

I ove godine je pripremljena Dečja olimpijada "Igre bez granica", u kojoj su se deca takmičila u igrama kao što su "zec i lisica", nadvlačenje konopca, odbojka sa ogromnim loptama i drugim.

U tome su im pomogli klovnovi iz grupe "Mladi 11500".

Na samom kraju događaja pojavili su se i Deda Mrazovi na motorima iz Moto klub "Warriors", koji su svoj deci podelili poklone.

Ulica otvorenog srca nastala je pre 45 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar