Ukrajinci upotrebili sistem Himars; Moskva: U Odesi uništeno skladište raketa „harpun“

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, pri obilasku ruskih trupa u Donbasu, naložio je ruskim vojnim jedinica da pojačaju dejstva na svim operativnim pravcima.

Evropska komisija zvanično je predložila najnoviji paket sankcija Rusiji, uključujući zabranu uvoza ruskog zlata i načine da se izbegnu mere koje ometaju izvoz hrane. 

Broj žrtava u Vinicu porastao na 24, tvrdi Kijev. Spasilačke operacije u Vinici završene, javljaju ukrajinski mediji.

Ruske snage izvele su raketni napad na Odesu, saopštava ukrajinska operativna komanda. Oružane snage Ukrajine otvorile su vatru na selo Tjotkino u ruskoj Kurskoj oblasti, tvrde ruske vlasti.

I ruska i ukrajinska strana ističu napredak ka postizanju sporazuma za ukidanje blokade izvoza 20 miliona tona ukrajinskog žita.

Moskva saopštava da je sporazum blizu, ali da dogovor o žitaricama neće dovesti do nastavka mirovnih pregovora.

Ruska kompanija "Gasprom" saopštila je da očekuje da će nemački "Simens" ispuniti sve obaveze u okviru servisiranja gasnoturbinskih motora od kojih zavisi rad gasovoda "Severni tok 1" i isporuka gasa evropskim potrošačima.

Zbog podeljenih stavova u vezi sa ratom u Ukrajini, ministri finansija i guverneri banaka zemalja članica Grupe 20 razvijenih ekonomija nisu napravili bitne političke pomake na samitu u Indoneziji, zbog čega je izostalo zajedničko saopštenje.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike