Ukinuto rešenje o puštanju Vesne Medenice na slobodu

Apelacioni sud Crne Gore je nakon sednice veća doneo rešenje kojim je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i povodom te žalbe i po službenoj dužnosti, ukinuo rešenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, navodi se na sajtu suda, preneo je RTCG.

Rešenjem Višeg suda u Podgorici od 11. novembra odbijen je, ističe Apelacini sud, predlog Specijalnog državnog tužilaštva za produženje i ukinut je pritvor okrivljenoj Vesni Medenici.

Navode i da je odlučujući o žalbi Specijalnog tužilaštva, veće Apelacionog suda utvrdilo da je pobijano rešenje zahvaćeno bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, jer prvostepeni sud nije ispoštovao naloge iz prethodnog ukidnog rešenja Apelacionog suda od 10. novembra, a bio je dužan da raspravi sva sporna pitanja na koja je ukazao drugostepeni sud u ukidnom rešenju.

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo predalo je 14. novembra žalbu na ukidanje pritvora Medenici, osumnjičenoj da je član organizovane kriminalne grupe, koju je osnovan njen sin Miloš, koji je i dalje u pritvoru.

Vesna Medenica, koja se sumnjiči i za trgovinu uticajem, odnosno zloupotrebu službenog položaja, puštena je da se brani sa slobode.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike