Ukinut pritvor dvojici pripadnika Šarićeve grupe

Pritvor im je ukinut "po sili zakona", jer u roku od 60 dana nije došlo do njihovog optuženja od strane Tužilaštva za organizovani kriminal, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda Tatjana Matić.

Kako se osumnjičenima na teret stavlja izvršenje krivičnih dela za koja je zaprećena maksimalna kazna zatvora do pet godina, s obzirom da je pitanju skraćeni postupak, njima pritvor može trajati do 60 dana, ukoliko tužilaštvo nije podnelo optužni predlog.

D.O. i A.B. su 10. juna pušteni da se brane sa slobode, dok je istog dana produžen pritvor Šariću i još trojici osumnjičenih.

D.O. je uhapšen zajedno sa Šarićem 14. aprila, dok se A.B. predao policiji par dana kasnije.

D.O. i A.B se, kao i još neki pripadnici grupe, terete da su postupajući po nalozima osumnjičenog Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu, mestu parkiranja vozila, adresi stanovanja, dnevnoj rutini Gorana Nikolaševića, fotografisali vozilo, obezbedili stanove za skrivanje lica koja bi izvršila podmetanje eksplozivne naprave i novac za nagradu neposrednim izvršiocima krivičnog dela. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike