Ujutru kiša, tokom dana mogući pljuskovi – temperatura do 17 stepeni

Ujutro ponegde kratkotrajna magla. U toku dana umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom.

Više padavina se očekuje u severnim, zapadnim i centralnim krajevima.

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, tokom dana u pojačanju, naročito u planinskim predelima, a posle podne i u košavskom području. Uveče i u toku noći vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 4 do 9 stepeni, a najviša od 9 na severu Vojvodine do 17 stepeni na jugu Srbije.

Za vikend još svežije, u nedelju ponegde i sneg 

Slično vreme, ali nešto hladnije u subotu. Pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a veća količina padavina se očekuje u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije još ujutru jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 9 stepeni, najviša od 8 na severu Vojvodine do 14 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije. 

U nedelju još svežije uz pojačan vetar i kišu koja će tokom noći u pojedinim brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugozapadu Srbije preći u sneg uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača. Najniža temperatura od šest do osam stepeni, najviša od devet na severu do 14 na jugoistoku zemlje.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike