Uhapšeno sedam članova kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge

U okviru akcije Zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, u Beogradu je uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je od 2017. godine instalirala više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, odakle su drogu distribuirali širom Evrope, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su M.R. (41), V.N. (42), M.Č. (47), M.N. (39), M.M. (38), V.J. (47) i A.N. (45) a tokom višemesečne akcije na teritoriji Srbije, Austrije, Češke i Slovačke u prethodnom periodu uhapšen je 31 srpski državljanin.

Tokom akcije je do sada zaplenjeno 105,6 kilograma marihuane, otkrivane su tri laboratorije sa 3.354 biljaka kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra i veća količina opreme za ilegalne laboratorije.

Narkotike su, kako se navodi, uz pomoć „kurira“, prevozili širom Evrope u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima a osumnjičeni su i da su organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

Određeno im je zadržavanje do 48 časova, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike