Uhapšena osumnjičena za nadrilekarstvo, 11 osoba oštećeno

O. M., koju je prijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM, za sada, se sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba koje su se javile policiji.

Tereti se za krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi , nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje odredenom delatnošću i u roku od 48 časova će biti saslušana u tužilaštvu, saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon prijava i provera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oosoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Naglašava se da je utvrđeno je i da je osumnjičena u dužem vremenskom periodu u "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, Tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se O. M. odredi pritvor.

Takođe, ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, naglašeno je iz tužilaštva.

Prošle sedmice uhašeni su S. K. i njegova majka zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар