Uhapšena grupa zbog krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike, među njima policajac i pripadnica BIA

Ukpašeni su, kako se sumnja, novac stečen prodajom kokaina transportovali iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru, saopštio je MUP.

Osumnjičeni D. J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe,  vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove OKG, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. 

D. J. pripadnica BIA je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive  podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove OKG, kaže se u saopštenju. 

Sumnja se da je K. M. učestvovao  u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i prikupljanju novca od prodate opojne droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru.

Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore. 

Osumnjičeni Ž.F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima SUK-a, Bezbednosno-informativnoj agenciji i Tužilaštvu za organizovani kriminal na uspešnoj akciji i ponovio da policija čisti svoje redove od "prljavih" policajaca, kaže se u saopštenju.

Osumnjičenima je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, a policijski službenik D. J. i pripadnica BIA D. J. i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike