Uhapšena grupa osumnjičena za ilegalni tranzit migranata

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na području Beograda petočlanu grupu koja se sumnjiči da je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljen tranzit za 79 migranta, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Akcija je sprovedena nakon višemesečne međunarodne istrage u saradnji sa policijama Rumunije i Nemačke, a uz posredovanje EVROPOLA.

Ova organizovana kriminalna grupa je, prema navodima tužilaštva, prevozila migrante od Beograda do mesta „Džervin“ u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom, kako bi ih ilegalno prebacila ka zemljama EU.

Kako je saopštilo tužilaštvo, uhapšeno je pet državljana Srbije: Predrag Manojlović, Srđan Stojković, Saša Radosavljević, Predrag Stojković i Saša Joksović, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

„Uhapšeni se sumnjiče da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist, koja se kretala od 1.200 do 2.000 evra po realizovanoj kriminalnoj aktivnosti“, kaže se u saopštenju.

Tokom izvršenih pretresa od osumnjičenih je oduzeto četiri putnička vozila, kao i više mobilnih telefona korišćenih za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi.

Četvorici uhapšenih određen je pritvor, a Joksoviću mera zabrane napuštanja boravišta.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike