Uhapšena dva policajca i još jedna osoba zbog falsifikovanja novca i prikrivanja dela

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila dva policijska službenika i još jednu osobu zbog sumnje da su omogućili puštanje u promet falsifikovanih novčanica i prikrivali dokaze o izvršenom krivičnom delu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je policijski službenik iz Uba R.P. (32), dok su zbog sumnje da su zbog falsifikovanja novca uhapšeni policijski službenik D.V. (35), takođe iz Uba i osumnjičena V.M. (51).

Sumnja se da je R.P, pošto je saznao da je počinjeno krivično delo falsifikovanje novca, obavestio D.V. da postoji osnov sumnje da je on to delo počinio.

R.P. je, kako se sumnja, bio svestan da je reč o krivičnom delu za koje se preuzima gonjenje po službenoj dužnosti, omogućio da u njegovom prisustvu V.M. falsifikovani novac da osumnjičenom D.V, kako bi na taj način prikrili dokaze o izvršenom delu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike