Uhapšen zbog sumnje da je oštetio firmu za 260 miliona dinara

Uhapšen je M.K. (1969 ) osumnjičen da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i krivično delo onemogućavanje vršenja kontrole, saopštio je MUP.

Odgovorna lica više preduzetničkih radnji M. V. (1990), B. B. (1984) i D. D. (1968), O. J. (1984) uhapšena su zbog sumnje da su učinila krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju.

Kako se sumnja, M. K. je kao odgovorno lice firme „Baltik junior" doo u periodu od 2018. do 2021. godine, zaključivanjem ugovora o pružanju raznih vrsta navodnih usluga sa više preduzetničkih radnji, plaćao navedene usluge, iako one nisu bile realizovane, a zaključivanjem ugovora o oglašavanju sa raznim marketinškim agencijama, novčanim sredstvima navedene firme plaćao usluge reklamiranja za Privredno društvo "Probotanik", čije je on sadašnje odgovorno lice.

Zatim je, kako se sumnja, novčanim sredstvima firme "Baltik junior" plaćao domaćim i stranim firmama kupovinu softvera, licenci i drugih roba i usluga, a koju nije uneo kao imovinu preduzeća, već je istu zadržao za sebe.

Takođe, M. K. je, kako se sumnja, zaštićeno pravo na žig firme "Baltik junior", bez saglasnosti drugog osnivača, prebacio na firmu "Probotanik", kao i celokupan lager robe, po višestruko nižim cenama.

Na navedeni način, M. K. je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist za sebe i druga pravna lica, a oštetio firmu "Baltik junior" za iznos od 260.279.811 dinara.

Osumnjičenom M. K. je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike