Ugljanin: Ljajić i Zukorlić pokušali da spreče Džaferovićevu posetu Sandžaku

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Šefik Džaferović posetom Sandžaku, povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, ukazao veliku čast i poštovanje Bošnjacima u tom kraju.

Ugljanin je na konferenciji za novinare ocenio da poseta Džaferovića ima istorijski značaj za Bošnjake u Sandžaku i da je izazvala opšte zadovoljstvo među njima.

Na pitanje novopazarskog radija Sto plus da prokomentariše izjave čelnika Islamske zajednice u Srbiji povodom Džaferovićeve posete, Ugljanin je optužio predsednika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića i lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića da su uložili velike napore da spreče i onemoguće Džaferovićevu posetu.

„S obzirom da to nisu uspeli, pokušali su preko svojih jastrebova i plaćenika drskim izjavama da bace senku na ovu veličanstvenu posetu. Oni su pokušali da stvore iluziju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima veću podršku od Bošnjaka, nego što to ima Džaferović i sama SDA Sandžaka, jer je on potpredsednik SDA Bosne i Hercegovine“, rekao je Ugljanin.

On je dodao da „zdrava pamet ne može da shvati Ljajićevo i Zukorlićevo ponašanje i njihove pokušaje da umanje Džaferovićev kredibilitet i pregovarački kapacitet koji se tiče rešavanja bošnjačkih pitanja u BIH i Srbiji“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike