Ugapšen bivši rukovodilac EPS-a u Priboju

Osumnjičeni se tereti da je naložio da se zameni energetski transformator od 160 kilovat ampera transformatorom od 400 kilovat ampera u Trafo-stanici "Raketa", čime je umanjio troškove utrošene električne energije za priključenje hladnjače privrednog društva "R2 plus".

Na taj način G.L. je, iako je znao da "R2 plus" o svom trošku treba da zameni predmetni transformator, oštetio "EPS distribuciju" za 399.677 dinara, koliki su troškovi zamene transformatora.

Takođe, osumnjičeni se tereti i da je naložio da se, bez pravnog osnova, izvedu radovi na elektro-energetskim objektima u vlasništvu privrednog društva "Kladenac- elektro" d.o.o.

Radove su, kako se sumnja, novembra 2016. godine izveli zaposleni javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i operator distibutivnog sistema "EPS distribucija", čime je osumnjičeni, preduzeće u kome je radio, oštetio za 299.845 dinara.

Sumnja se i da je G.L. naložio zaposlenima u javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" da obave radove u vrednosti od 119.398 dinara na privatnoj Trafo- stanici "Pekić Munir", za potrebe jednog fizičkog lica.

Osumnjičeni se tereti da je sve radnje koje je preduzeo prikazao kao redovno održavanje elektro-energetskih objekata u vlasništvu operatora distributivnog sistema.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica osumnjičenom G. L. je određena mera zadržavanja do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike