Udruženje izbeglih Srba: Malinović da se stidi

Iz Udruženja su reagovali na jučerašnje saopštenje DS-a u kome se navodi da je Malinović, koji je odbornički kandidat koalicije "Da oslobodimo Beograd", izjavio da Krajišnici ne treba da dozvole da ih još jednom izmanipulišu "isti oni koji su ih ukrcali na traktore i rasputili svugde po svetu".

"Krajiški Srbi dobro pamte ko ih je tokom ‘Oluje’ proterao sa vekovnih ognjišta i jako dobro znaju da su to bile ustaše, potomci istih onih koji su ih ubijali i proterivali i pola veka ranije", navodi se u saopštenju Udruženja izbeglih, raseljenih i doseljenih Srba.

Kako kažu, to što je rekao Malinović nikada za svoj narod ne bi izgovorio neki Hrvat, ali on za svoj jeste i to zarad sitnih političkih poena.

"Ono što je najstrašnije jeste, da uopšte nije slučajno što Malinović to izgovara u trenutku kada hrvatske ustaše traže izvinjenje od Aleksandra Vučića, te Malinović tako daje opravdanje ustašama za svo zlo koje su počinili i okrivljuje Srbe da su sami sebe proterali ih Hrvatske. Ako imaš još i malo obraza stidi se Malinoviću", zaključuje se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike