Udruženja i nevladine organizacije stale u zaštitu otpuštenih žena iz prokupačkog TSO

Početak suđenja Emini Rnjak, prvoj od tri otpuštene radnice prokupačke Turističko sportske organizacije (TSO) pred zgradom Opštinskog suda u tom mestu okupilo je predstavnike više udruženja, nevladinih organizacija i ženskih mreža iz cele Srbije.

Oni su, „naoružani“ transparentima, apelovali na državne organe da poštuju zakon i da ne sprovode politiku koja se kreira u ime Srpske napredne stranke i pojedinaca koji žele da upravljaju životima ljudi.

Na ovaj način, rekli su okupljeni, žele da skrenu pažnju javnosti na slučaj koji je, kako ističu, ispolitizovan i služi za zastrašivanje svih slobodoumnih građana i radnika koji se ne slažu sa politikom lokalnog SNS.

„Želimo da podržimo otpuštene žene i stavimo do znanja sudskim organima da isključivo treba da poštuju i sprovode zakon i da ne dozvole nikakve političke pritiske na sudstvo“, kazali su štrajkači novinarima.

Tri žene, članice Štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata TSO, dobile su otkaz u novembru 2017. jer su pružile podršku otpuštenim koleginicama iz službe higijene, a koje su dobile otkaz kao tehnološki višak tokom racionalizacije.

Ročište danas nije održano a novo je zakazano u maju. 

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike