Učitelj jahanja ćutao na saslušanju, tužilaštvo predložilo pritvor

Osumnjičeni M. Đ. saslušan je zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Na saslušanju branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor M. Đ. da ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Kako se sumnja, M. Đ. je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog M. Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu.

Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima.

U saopštenju, tužilaštvo navodi da će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih.

Pozvalo je medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje prava žrtava i njihove privatnosti, kao i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike