Ubistvo studenata Univeriziteta Ajdaho – preživele cimerke nisu zvale policiju

Policija grada Moskva, koja istražuje smrt četvoro studenata Univerziteta Ajdaho, saopštila je da ne veruje da su dve preživele cimerke umešane u zločin i da još niko nije priveden.

Žrtve, koje su ubijene u kući blizu univerzitetskog kampusa u nedelju rano ujutro i pronađene nekoliko sati kasnije, identifikovane su kao Itan Čepin, Medison Mogen, Ker Dalen, Ksana Kernodl i Kejli Gonkalves.

Žrtve su verovatno spavale u trenutku napada i svaka je izbodena više puta, saopštila je policija, pozivajući se na patologa, dodajući da su neke od žrtava imale rane karakteristične za samoodbranu.

U izveštaju patologa ističe se da nema naznaka bilo kakvog seksualnog napada.

Kako je rekao šef moskovske policije Džejms Fraj, dve preživele cimerke ubijenih studenata bile su u kući u to vreme i nisu povređene.

Prema rečima gradonačelnika Moskve Arta Betdžija, veruje se da su četiri studenta ubijena u nedelju između tri i četiri sata ujutru po loklanom vremenu.

Fraj je naveo da su cimerke žrtava bili su kod kuće kada je policija oko podne reagovala na poziv da je tu osoba bez svesti.

Portparol policije savezne američke države Ajdaho Aron Snel ukazao je na to da cimerke nisu zvale hitne službe. Kako prenosi Ej-Bi-Si njuz, identitet osobe koja je okrenula broj 911 nije otkriven.

Okolnosti i sled događaja uoči ubistva

Policija je takođe objavila lokacije žrtava i sled događaja više sati pre ubistava.

Gonkalvesova i Mogenova, inače najbolje prijateljice, bile su u centru Moskve u subotu uveče, dok su se Čepin i Kernodlova koji su bili u vezi, nalazili u kući studentskog bratstva i sestrinstva "Sigma Hi", saopštila je policija.

Dve drugarice dovezle su se Uberom do kuće oko 01.45, a gotovo istovremeno vratili su se i Čepin i Kernodlova.

Prema rečima Čepinove majke, on nije živeo u kući u kojoj su ubijeni.

Šef moskovske policije je rekao da su žrtve stradale u "izolovanom, ciljanom napadu".

Sa druge strane, tužilac okruga Latah Bil Tompson istakao je da vlasti imaju "više informacija o prirodi i mestima ubodnih rana na telu žrtava" nego što ih javno objavljuju.

Napomenuo je da policija ne saopštava određene detalje zločina jer postoje neke informacije koje bi znao samo potencijalni osumnjičeni.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike