U Valjevu od stare škole dva vrtića, i mesta za sve

Na listi čekanja za mesto u valjevskim obdaništima je više od pet stotina mališana. Dugogodišnji problem roditelja, koji imaju decu predškolskog uzrasta, biće rešen rekonstrukcijom i adaptacijom nekadašnje Osnovne škole „Milovan Glišić".

 

„Postojeće učionice se uklapaju sa nekim standardima i potrebama vrtića. To jedino nema nikakvih promena, a ostalo sve se uklanja – podovi, stari malteri, plafoni, sve instalacije se ukidaju, rade se nove i radi se ta neka prenamena, dodaju se mokri čvorovi i kuhinja", navodi Borivoj Jakovljević, šef gradilišta.

Dva objekta i fiskulturna sala imaju oko tri i po hiljade kvadratnih metara. Iz gradskog budžeta za građevinske radove izdvojeno 234 miliona dinara.

„Dvadeset jedna soba je predviđena u dva vrtića. Jedan vrtić bi imao jedanaest, a drugi bi imao deset vaspitnih soba, znači, dve odvojene jedinice. Mislim da će uslovi biti mnogo bolji", ističe Milan Radović, direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica".

Predškolska ustanova „Milica Nožica" u Valjevu ima devet gradskih i dva vrtića na selu. U sledećoj upisnoj godini sa još dva nova, liste čekanja ne bi trebalo da bude, a biće zaposleno još sedamdesetoro ljudi.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike