U Tiršovoj najteže intervencije i dok traju radovi

Najstarija dečja ustanova ne može da zatvori svoja vrata čak i kada traje rekonstrukcija što otežava rad zaposlenima a boravak pacijentima i roditeljima.

Ipak, i u ovakvim uslovima, operacije i intervencije koje se ne rade u drugim dečjim ustanovama, kao što su transplantacije i druge komplikovane intervencije, rade se redovno.

"Radovi su vrlo intenzivni i već je 75 odsto fasade obijeno što je stvaralo najveću buku. Svi zajedno pokušavamo da se sinhronizujemo a kada imamo velike intervencije molimo majstore da naprave pauzu. Ima jako složenih pacijenata iz BiH, Crne Gore, sa Kosova i u poslednjih nekoliko dana urađeno je više vrlo komplikovanih operacija. To je nepisano pravilo da u ovakvim trenucima imamo i najteže pacijente, ali borimo se svi zajedno", rekao je direktor klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić. 

Aktuelna je situacija sa malim boginjama zbog čega se primenjuju pooštrene mere nadzora.

"Mi smo na klinici organizovali da imamo trijažu još na početku, čim pacijenti uđu ali cilj je da pacijenti sa morbilama ne uđu u tercijarne ustanove, upravo zbog prethodno pomenutih teških pacijenata koji borave ovde, već da se oboleli usmeravaju na sekundarne zdravstvene ustanove", objašnjava doktor Radojičić.

Ono što očekuju i zaposleni, a i što Srbiji treba, to je gradnja nove dečje bolnice Tiršove 2, Nadležni su obećali da će radovi na izgradnji početi u ovoj godini a zaposleni se nadaju da će stogodišnjicu stare Tiršove dočekati sa još jednom zgradom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike