U Šumadijskom okrugu još 29 inficiranih virusom korona

Foto: Beta / AP

U Šumadijskom okrugu je do ponoći, nakon testiranja 92 uzorka, potvrđena zaraza virusom korona kod 29 osoba, od čega je njih 23 u Kragujevcu, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

U Kniću je pronađeno troje novoinficiranih osoba, a po jedna u Topoli, Batočini i Lapovu.

U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je 382 ljudi, a najviše ih je u Kragujevcu – 267.

U Kliničkom centru Kragujevac je 58 hospitalizovanih pacijenata, od čega je na respiratorima njih šestoro.

Od početka epidemije  putem briseva je u Šumadijskom okrugu uzorkovano 9343 pacijenta.

U Kragujevcu je u subotu proglašena vanredna situacija, a danas su stupile na snagu  dodatne mere prevencije širenja korona virusa.

U svim zatvorenim prostorima je obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti,  sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a rad ugostiteljskih objekata je od 7 do 20 časova.

Zabranjena su okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Rad ugostiteljskih objekata treba da bude prilagođen  tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, a u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom  prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet osoba.

Predviđeno je i sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda,  kao i u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice).

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike