U subotu bez grejanja više od trećine Beograđana

Kako se navodi, zbog navedenih radova, bez isporuke prirodnog gasa ostaće deo potrošača na distributivnom sistemu niskog pritiska široke potrošnje "Beograd na vodi 2", "Padina" "Mokroluška", a u popodnevnim satima i široka potrošnja "Kovač", tj. Voždovac, od Autokomande do Trošarine.

Dodaje se da je "Srbijagas" je o novonastaloj situaciji u vezi sa prekidom isporuke prirodnog gasa obavestio korisnike distributivnog sistema, koji će usled poremećaja ostati bez isporuke prirodnog gasa.

Kako se navodi u saopštenju, po završetku radova, a očekuje se da će to biti u subotu oko ponoći, JP "Srbijagas" će otpočeti sa redovnom isporukom gasa i mole potrošače u ovom delu Grada Beograda, da imaju razumevanja za navedene radove.

Reporter RTS-a javio je da će zbog popravke oko 35 odsto Beograđana sutra biti bez grejanja. 

Iz "Beogradskih elektrana" je saopšteno da će zbog radova Javnog preduzeća "Srbijagas" na sanaciji distributivnog gasovoda, bez isporuke gasa u subotu biti toplane "Dunav", "Mirijevo", "Konjarnik" i "Medaković" zbog čega ove toplane neće biti u mogućnosti da proizvode toplotnu energiju i distribuiraju je potrošačima u režimu toplih funkcionalnih proba.

"To znači da potrošači sa grejnih područja pomenutih toplana ne mogu očekivati isporuku toplotne energije u subotu, odnosno sve dok radovi JP ‘Srbijagas’ ne budu okončani i ne bude obnovljena isporuka prirodnog gasa toplanama ‘Dunav’, ‘Mirijevo’, ‘Konjarnik’ i ‘Medaković’", istakli su iz "Beogradskih elektrana".

Dodaje se da režim toplih funkcionalnih proba trebalo bi da bude nastavljen u nedelju.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар