U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen je u četvrtak u saradnji hrvatske i srpske policije, saopštio je MUP Hrvatske.

Bojan Dragičević (38) je 2005. godine za manje od mesec dana, sa saučesnicima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem, piše Indeks.

U prvoj pljački ukrali su 337 hiljada kuna, a u drugoj 491 hiljadu.

Oba puta je pobegao i skrivao se do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bega uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

Osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora, a kaznu je izdržavao u zatvoru Lepoglava, odakle je iz najstrože čuvanog odeljenja posle godinu i po dana pobegao, ali je istog popodneva pronađen i vraćen u zatvor.

Iz Lepoglave je u aprilu 2014. prebačen u zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne, odakle je pobegao nakon samo četiri meseca, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

Na Interpolovoj listi od 2016. godine

Nalazio se na evropskoj listi najtraženijih begunaca od 2016. godine, na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Hrvatski MUP je saopštio da se od 2014. godine aktivno tragalo za njim i da je ostvarena kontinuirana operativna policijska saradnja s FAST jedinicom Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a Republike Srpske, te FAST jedinicama Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije i američke Maršalske službe, a s ciljem lociranja i njegovog hvatanja.

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi se Dragičević mogao skrivati na području Srbije ili BiH.

Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja Dragičević je lociran na području Srbije, gde je i uhapšen, navodi hrvatski MUP.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike