U Srbiji još jedna osoba umrla od koronavirusa, 102 novozaražena

U poslednja 24 sata u Srbiji je umrla jedna osoba od posledica zaraze koronavirusom, a registrovana su 102 slučaja infekcije, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Ukupan broj umrlih od te zaraze je 736, a od početka epidemije u Srbiji je potvrđeno 32.613 slučajeva bolesti.

Od juče do danas na koronavirus su testirane 7.682 osobe.

Ukupno je hospitalizovana 341 osoba, a na respiratorima su 23.

Procenat smrtnosti je 2,26 odsto.

U Srbiji u ustanovama socijalne zaštite zaražena 62 korisnika i 23 zaposlena

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo koronavirusa je potvrđeno kod 62 korisnika – deset manje nego juče, i 23 zaposlena – jedan manje, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Prisustvo virusa potvrđeno je u Gerontološkom centru Knjaževac, Subotica, Kanjiža, u Novom Sadu u radnim jedinicama Liman i Novo naselje, u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“, u Pančevu, Ustanovi za odrasle u Velikom Popovcu, Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“, Centru za socijalni rad u Vranju i u Kraljevu, kao i domovima za odrasle „Duga plus“ Beograd, „Kladomox plus“, Kelebija, „Terza Eta“, Priboj i „Kuća nege“, Subotica.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1.007, a izlečenih osoba koje su tamo zaposlene 403.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji su osnivači Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, kapacitet je za 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

(Novi magazin)

Napišite komentar