U skupštini u Prištini novih deset srpskih poslanika

Novi poslanici su Milan Kostić, Zoran Maksimović, Olivera Zdravković, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Radoš Mihajlović, Nenad Radenković, Svetislav Jokić, Biljana Maksić i Cvetko Veljković.

Veljković je iz Štrpca i na poslednjim izborima je nastupio kao kandidat GI SPO.

Pošto su položili zakletvu, deset srpskih poslanika napustilo je sednicu.

U skupštini su zamenili Igora Simića, Slavka Simića, Miljanu Nikolić, Zorana Mojsilovića, Vericu Ćeranić, Branislava Nikolića, Miloša Perovića, Ljubinka Karadžića, Jasminu Dedić i Draganu Antonijević

Oni su početkom prošle nedelje vratili svoje mandate skupštini, solidarišući se sa Srbima na severu KiM, koji su odlučili da napuste sve kosovske institucije zbg suspenzije komandira policije regiona sever Nenada Đurića, odluke o preregistraciji vozila i neformiranja ZSO.

Srpska lista saopštila je 15. novembra da neće učestvovati na izborima koje je Priština raspisala za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije. 

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vljosa Omani raspisala je za 18. decembar, vanredne izbore za predsednike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike