U Skupštini Srbije sutra glasanje, na kraju današnje rasprave opet o Nedimu Sejdinoviću i Šabiću

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, a za sutra je zakazano glasanje o tom predlogu, nekoliko sporazuma i Odluci o izmeni finansijskog plana RFZO.

Poslanici su danas uglavnom govorili o zaštiti životne sredine, ali pred kraj rasprave iznete su ponovo optužbe na račun predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedima Sejdinovića.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević govoreći o Sejdinoviću pokazao je i njegovu fotografiju i objavu na Tviteru.

„Kada je u pitanju zagađenje životne sredine moramo progovoriti o duhovnom zagađenju. Ovaj čovek (pokazuje fotografiju Sejdinovića) poznat je po nizu uvreda koje je i danas uputio“, rekao je Rističević, a potom naveo da je Sejdinović „vređao na društvenoj mreži hrišćane“ i „prošao bez ikakve javne osude“.

On je pozvao poslanike da u buduće sve takve navode osude.

Rističević je za Sejdinovića rekao i da je „sastavni deo (Dragana) Đilasovog saveza prevaranata i lopuža“.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ponovo je govorio o navodnom nenamenskom trošenju državnih sredstava poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, navodeći da je od DRi dobio odgovore da će ta institucija objaviti podatke o povereniku tek kada se završi potpuni postupak provere.

On je kazao da je Šabić u „medijima koji vode kampanju“ protiv SNS i predsednika te stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića obmanuo javnost kada je naveo da je DRi utvrdila da nije bilo nenamenskog trošenja novca na službena putovanja.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike