U Šapcu obeležen početak motociklističke sezone

Ponovo smo na putevima, pogledaj u retrovizor, smanji gas, samo su neke od poruka sa skupa u Šapcu. Cilj manifestacije je da svi učesnici u saobraćaju obrate veću pažnju na vozače dvotočkaša.

Simbolično u 5 minuta do 12, počeo je defile u svim regionalnim centrima. U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja u Šapcu, podeljen je i "Vodič za motocikliste".

"Prvi put na teritoriji naše zemlje  organizuje se masovno obeležavanje početka sezone motociklista, odnosno, prvi put se takav skup organizuje u svim većim gradovima i regionalnim centrima. Do sada je takvo okupljanje bilo samo u Beogradu", ističe Dragan Antonić, direktor MK "Čivija". "Na ovaj način, čućemo se i dalje i više. U narednom periodu na putevima Srbije, biće sve više motocklista a naš zajednički cilj je bezbednost u saobraćaju. Jedno od najmasovnijih okupljanja danas bilo je u našem gradu. Ove godine je MK Čivija dobio priznanje da organizuje i centralni moto-skup na nivou Moto asocijacije Srbije."

Lep dan za vožnju iskoristili su i biciklisti i Udruženje "Vozi ulice".  U zajedničkoj akciji i promociji bezbedne vožnje, Šapčanima  se danas pridružio i ambasador Holandije  u Srbiji Henk van den Dol.

Održana je i tribina na kojoj se govorilo o mogućnostima i planovima za poboljšanje bikiclističke infrastrukture.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike