U Prištini pokreću istragu o curenju informacija o akciji policije u Mitrovici i Zvečanu

"Policijski inspektorat Kosova po službenoj dužnosti započeo je preliminarnu istragu zbog sumnje na neovlašćeno odavanje informacija o policijskoj akciji od 13.10.2021. godine koju je sprovela KP u Severnoj Mitrovici", navodi se saopštenju inspektorata dostavljenog prištinskim medijima.

Policija je akciju u više gradova na Kosovu i Metohiji pravdala borbom protiv šverca i organizovanog kriminala, i u severni deo Mitrovice i Zvečan, sa pretežno srpskim stanovništvom, uz carinike i poreznike, poslala i naoružane specijalce i oklopna borbena vozila.

Policija se nakon sukoba sa demonstrantima povukla a direktor policije Samedin Mehmeti je nekoliko sati nakon akcije izneo sumnju da je možda došlo do curenja informacija.

Mehmeti je naveo da policija u Mitrovici i Zvečanu na više lokacija nije mogla da završi akciju jer se okupio veliki broj građana, kako bi po njemu, "opstruisao policijske službenike".

Tokom operacije u Mitrovici i Zvečanu, povređeno je nekoliko desetina civila i policajaca. Policija je uhapsila osam osoba, dok je za 10 drugih raspisala poternicu, od kojih je četiri uhapsila nekoliko dana kasnije. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар