U planu novi kilometri asfalta, brže će se putovati kroz Srbiju

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će 19. decembra biti puštena deonica Surčin–Obrenovac.

"Ovo je jako važna godina za ifnrastrukturu, kruna rada prethodnih godina. U avgustu smo pustili u saobraćaj auto-put ‘Miloš Veliki’ od Obrenovca do Čačka. Na Svetog Nikolu,  19. decembra puštamo i jako važnu deonicu Surčin-Obrenovac", najavila je Mihajlovićeva ukazujući da ćemo time imati 126 kilometara tog auto-puta.

I dok se Koridorom 10 povezujemo sa regionom, "Miloš Veliki" omogućuje da se povežemo unutar zemlje. 

"Radimo deonicu Preljina–Požega, jako je važna jer će omogućiti da se iz Požege ide dalje ka  Crnoj Gori i BiH, kao i auto-put koji smo počeli da radimo Sremska Rača – Kuzmin", istakla je Mihajlovićeva.

Ministarka saobraćaja je najavila za 19. novembar potpisivanje komercijalnog ugovora Ruma–Šabac–Loznica.

"Tom delu Srbije falila je brza saobraćajnica. Vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora krećemo i sa izradnjom mosta preko Save", navela je Mihajlovićeva.

Kada je u pitanju Moravski koridor, ministarka takođe očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora početak radova u okolini Kruševca.

Sledeće godine očekuje se početak radova i na deonici Niš–Pločnik, na auto-putu Niš–Merdare–Priština.

"Mislim da mo time premrežili Srbiju auto-putevima. Mogu da obećam da se nijedan auto-put neće graditi kao što se gradio Koridor 10 – 30 i više godina", zaključila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike