U novoj školskoj godini fiskulturna sala u šabačkoj školi

Od evropskih prvaka – rukometaša čuvene Metaloplastike, do uspešnih fudbalera, košarkaša, atletičara. U OŠ “Nata Jeličić“ stasali su i prve sportske korake napravili brojni Šapčani.

"Svi sportovi su ovde bili važni, od košarke, rukometa, fudbala.Tako da su moji prvi koraci, od petog razreda, su ovde počeli, u ovoj školi. Izašlo je dosta rukometaša uz mene. Tu su bili, Milan Simonović, Dragan Tanasić, kasnije reprezentativci Jugoslavije u ono vreme. Puno mi je srce da se najzad radi sala", kaže Đorđe Rašić, nekadašnji rukometaš “Metaloplastike“.

Decenijama, časovi fizičkog održavaju se u adaptiranoj učionici. Iako nemaju adekvatne uslove za treniranje, učenici ove veoma su uspešni u sportu.

"Najteže je bilo organizovati tu nastavu u toku zime, i kada je loše vreme. Kiša, nema gde da izađe, u jednoj učionici, imamo veliki broj učenika, to je jako teško bilo organizovati. Zato smo mi uvek bili ponosni na naše učenike jer su pravili izuzetne rezultate pre 30-40 godina, tako i danas", navodi Goran Sinobad, pomoćnik direktora OŠ “Nata Jeličić“.

Osim finansija, gradnju fiskulturne sale kočili su i nerešeni imovinski odnosi. Uređen će biti i školski teren.

"Sam objekat je osmišljen tako, da će biti sačinjen od savremenih transparentnih materijala, po uzusima savremene arhitekture. Ono što čini njegovu posebnost, jeste da će biti u potpunosti uklopljen u zatečen koncept arhitekture u ovom prostoru, ali će takođe na vrlo specifičan način biti povezan sa postojećim objektom", objašnjava Tatjana Marković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Radovi se sa nešto više od 40 miliona dinara finansiraju iz gradskog budžeta. Do septembra će biti završena izgradnja, a do kraja godine unutrašnje opremanje sale.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike