U nekim delovima Srbije kiša i sneg, temperatura niža do 10 stepeni

Na severozapadu  Srbije u petak oblačno i veći deo dana suvo. U ostalim krajevima ujutro i pre podne mešovite padavine (kiša i sneg).

Posle podne i uveče oblačnost će oslabiti, pa se očekuje kratkotrajni prestanak padavina, na jugu Srbije i uz delimično razvedravanje.

U toku noći sa jugozapada novo naoblačenje sa snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni, u Negotinskoj Krajini povremeno jak, a u toku noći pojačanje vetra očekuje se i u planinskim predelima.

Najniža temperatura od -2 na severu Bačke i Banata do 7 stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu od 2 do 5 stepeni, a na jugu i istoku do 9 stepeni uz pad temperature posle podne i uveče. 

Prvog dana vikenda umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskom području sa snegom uz stvaranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 5 stepeni.

U nedelju umereno do potpuno oblačno suvo i hladno tokom dana uz kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike